Wij helpen u

met verduurzamen!

Verduurzaming

Zwembaden zijn grootverbruikers van energie en grondstoffen. Door het verduurzamen van zwembaden kan het energieverbruik en de CO2-uitstoot worden verminderd. Hierdoor wordt een positieve bijdrage geleverd aan het milieu.

Er zijn verschillende manieren om een zwembad te verduurzamen. Enkele voorbeelden zijn:

  • Vervangen van de verlichting door LED-verlichting. LED-verlichting verbruikt veel minder energie dan traditionele verlichting.
  • Isoleren van het zwembadgebouw. Isolatie helpt om warmte binnen te houden, waardoor er minder energie nodig is voor verwarming.
  • Vervangen van de verwarmingsinstallatie door een energiezuinige installatie. Er zijn verschillende energiezuinige verwarmingsinstallaties beschikbaar, zoals warmtepompen en aardwarmte.
  • Zonnepanelen op het dak van het zwembad. Zonnepanelen wekken groene stroom op, die gebruikt kan worden om het zwembad te verlichten en te verwarmen.
  • Gebruik van duurzame materialen. Bij de bouw of renovatie van een zwembad kunnen duurzame materialen worden gebruikt, zoals hout, beton en glas.

De kosten van verduurzaming van een zwembad kunnen variëren, afhankelijk van de maatregelen die worden genomen. In veel gevallen zijn de kosten van verduurzaming binnen enkele jaren terugverdiend door de besparingen op energiekosten.

De overheid stimuleert het verduurzamen van zwembaden. Er zijn verschillende subsidieregelingen beschikbaar, waarmee de kosten van verduurzaming kunnen worden verlaagd.

Door het verduurzamen van zwembaden kan een bijdrage worden geleverd aan het milieu en aan de kostenbesparing van zwembaden.

Kunnen wij u helpen bij het zetten van duurzame stappen?