Wij regelen

uw afdekking!

Afdekking

Het afdekken van uw zwembad heeft naast het vasthouden van de warmte een hele hoop voordelen. Zo zorgt het voor veiligheid doordat het voorkomt dat kinderen, huisdieren of ongewenste gasten per ongeluk in het zwembad vallen. De afdekking zorgt naast veiligheid ook voor waterbehoud doordat het water minder verdampt en dat draagt bij aan het verlagen van de waterkosten. Verder vermindert het ook onderhoud door het tegenhouden van bladeren, insecten en overig vuil. De voornaamste reden dat wordt gekozen voor afdekking is het behoud van warmte. Dit is vooral waardevol tijden de koelere dagen van het jaar.

Er zijn verschillende soorten afdekkingen voor zwembaden, die elk hun eigen voor- en nadelen hebben. De meest voorkomende soorten zijn:

Noppenfolie is het meest eenvoudige en betaalbare type afdekking. Het is een dubbellaagige folie met luchtbellen die op het water drijft. De luchtbellen zorgen voor extra isolatie, waardoor het water minder snel afkoelt. Noppenfolie is ook goed bestand tegen vuil en bladeren.

Lamellenafdekking is een soort afdekking die bestaat uit meerdere, parallelle lamellen. De lamellen kunnen opgerold of opengeklapt worden. Een lamellenafdekking is zeer effectief in het weren van vuil en bladeren. Ook houdt het de warmte van het water goed vast. Lamellenafdekkingen zijn echter wel relatief duur.

Veiligheidsafdekking is een afdekking die vooral is ontworpen om kinderen en huisdieren uit het zwembad te houden. Veiligheidsafdekkingen zijn meestal gemaakt van sterk materiaal, zoals PVC of polyester. Ze zijn ook voorzien van een slot of andere beveiliging om toegang tot het zwembad te voorkomen.

Een 4-seizoenen afdekking is een afdekking die het hele jaar door kan worden gebruikt. Deze afdekkingen zijn meestal gemaakt van een sterk materiaal dat bestand is tegen weer en wind. Ze kunnen ook worden voorzien van een isolerende laag om de warmte van het water vast te houden.

De keuze voor de juiste type afdekking hangt af van verschillende factoren, zoals het type zwembad, de grootte van het zwembad, het budget en de persoonlijke voorkeuren.

Advies nodig bij het zoeken van de geschikte afdekking?