Wij regelen

uw techniek!

Doseertechniek

De doseertechniek is een belangrijk technisch onderdeel van een zwembad dat zorgt voor de juiste toevoeging van chemicaliën aan het water. Dit is belangrijk om het water schoon en gezond te houden. Een aantal voorbeelden van veel gebruikte chemicaliën zijn: chloor en een zuurgraadregelaar (pH). 

Chloor is de belangrijkste chemische stof voor het onderhoud van het zwembadwater. Het zorgt er namelijk voor dat bacteriën en andere micro-organismen worden gedood. De zuurgraadregelaar (pH) zorgt ervoor dat de pH-waarde van het water in balans blijft. Zonder een goede pH-waarde daalt de werking van het cloor deze twee chemicaliën zijn daarom beiden ontzettend belangrijk.

De doseertechniek van een zwembad bestaat meestal uit een pomp, een doser en een meetsysteem. De pomp zorgt ervoor dat het water door de doser wordt gepompt. De doser zorgt ervoor dat de juiste hoeveelheid chemicaliën in het water wordt toegevoegd. Het meetsysteem meet de waterkwaliteit en geeft aan hoeveel chemicaliën er moeten worden toegevoegd.

Er zijn een aantal opties qua doseertechnieken. De meest voorkomende technieken zijn:

  • Manuele dosering: Bij deze techniek wordt de hoeveelheid chemicaliën met de hand toegevoegd. Dit is de minst nauwkeurige manier van doseren.
  • Automatische dosering: Bij automatische dosering wordt de hoeveelheid chemicaliën automatisch toegevoegd. Dit is de meest nauwkeurige manier van doseren. 

Automatische dosering is de beste manier om de waterkwaliteit van een zwembad te garanderen. Het is nauwkeurig en het bespaart tijd en moeite.

 

Enkele tips voor het gebruik van doseertechniek:

  • Volg de instructies van de fabrikant van de doseertechniek nauwkeurig op.
  • Laat de doseertechniek regelmatig onderhouden door een professional.
  • Test regelmatig de waterkwaliteit van het zwembad.

Advies nodig bij het vinden van de geschikte doseertechniek?